معامله در نیم روز (ظهر)
فهرست مطالب
همانطور که می دانید، بازار فارکس از ساعت 1:30 شروع شده و تا 23:30 (دوشنبه تا جمعه) ادامه دارد. یک روز معاملاتی را می توان به سه قسمت تقسیم کرد. ابتدای روز، نیمروز، پایان روز. در این درس نیم روز را از ساعت 9 صبح تا 4 عصر در نظر گرفته و معامله در این بازه زمانی را بررسی می کنیم.
بازار ابتدا در ساعت 1:30 (فارکس) باز شده و معمولا در ابتدای روز بازار حالت روند دار داشته و می توان سوئینگ کرد. سپس در نیم روز این روند تبدیل به روند رنج می شود. در انتهای روز روند رنج می تواند در هر جهتی شکسته شود و روند جدیدی شکل بگیرد.
در خصوص این درس باید بدانید البروکس معامله نیم روز را ساعت 9 تا 12(تقریبی) در نظر گرفته است. برای مثال اگر در بورس ایران و یا هر کشور دیگری ترید می کنید، بازه زمانی آن کشور را به سه تایم تقسیم کرده و بازه میانی را به عنوان معامله در نیم روز در نظر بگیرید. مثلا در ایران می توان ساعت 10 تا 12 را به عنوان بازه نیم روز در نظر گرفت.
در شکل زیر در ابتدای روز بازار سوئینگ بزرگی در بازار شاهد هستیم. در میانه روز وارد روند رنج شده و بعد دوباره بازار شکست ناموفق در جهت صعودی داشته و بالا و پایین شده است.

معامله در نیم روز دقیقا از ساعت 9 صبح تا 4 عصر نمی باشد. ممکن است بازه نیم روز کمی زود تر و یا کمی دیر تر آغاز شود. یعنی مستطیل رسم شده در شکل بالا می تواند کمی کوچک تر و یا بزرگتر باشد.
برای مثال، در شکل زیر نیز ابتدا بازار نزولی شده و بعد در نیم روز روند رنج شیب دار داریم. سپس در پایان روز بازار صعودی شده و دوباره پایین آمده و به روند رنج تبدیل شده است.
زمانی که در ابتدای روز یک بازار روند دار داریم و بعد بازار رنج می شود، آنگاه در انتهای روز و بعد از روند رنج بازار می تواند صعودی و یا نزولی شود.
معامله در نیم روز از چه ساعتی آغاز می شود؟

برای زمان معامله در نیم روز نمی توان ساعت دقیقی را بیان کرد. گاهی اوقات از ساعت 9:00 و یا یکی دو ساعت قبل و یا بعد از آن نیم روز (ظهر) محسوب می شود.
نحوه معامله در نیم روز (ظهر)
بازار بعد از شروع معمولا وارد روند صعودی و یا نزولی می شود. بعد از این روند در نیم روز ممکن است روندی مخالف جهت روند فعلی و یا روند رنج ایجاد شود. اگر در میانه روز سوئینگ های بزرگی ایجاد شود، می توان سوئینگ کرد.
اما اگر روند قبلی ادامه پیدا کند، باید همانند بازار روند دار معامله کنید.
معامله در نیم روز با روند رنج
در این قسمت نحوه معامله در نیم روز اگر در نیم روز روند رنج داشته باشیم را آموزش می دهیم.
اغلب اوقات در نمی توان بیان کرد در میانه روز چه روندی داریم. ولی معمولا یک روند ضعیف و یا کانال وجود خواهد داشت. به این دلیل گفته می شود در نیم روز معمولا روند رنج و یا کانال ایجاد می شود. در این مرحله معمولا نوسانات ایجاد شده بزرگ هستند.
ولی همیشه بازار باب میل ما حرکت نمی کند. به این دلیل در روند رنج یا باید اسکلپ کرده و یا باید صبر کنید.
به مثال زیر توجه کنید. در شکل زیر در ابتدای روز سه کام صعودی داریم. الگوی کنج پارابولیک در سقف را در ابتدای روز رسم کرده ایم. بعد از این الگوی برگشتی شاهد شکست خط روند صعودی به نزولی هستیم و در این نقطه به این نتیجه رسیده ایم که روند نزولی داریم.
کندل دوجی نشان از برگشت بازار دارد. ولی باز هم بازار در جهت فروش قرار دارد. کندل دوجی نشان از برگشت بازار دارد. ولی باز هم بازار در جهت فروش قرار دارد. ولی فشار خرید همچنان زیاد نبوده و می توان گفت بازار همچنان در حالت فروش قرار دارد. الگوی کنج نیز در نمودار قابل مشاهده است. نمودار به میانگین متحرک رسیده ولی نتوانسته است آن را قدرت زیادی بشکند و دو گام صعودی ضعیف ایجاد کرده است.
این موقعیت ستاپ خوبی برای فروش است. در این بازار چون تعداد کندل های نزولی و صعودی زیاد است، می توان آن را یک کانال نزولی در نظر گرفت. یک سیگنال بار و کی بار نزولی در بازار ایجاد شده است و بازار پایین تر رفته است. این کندل نزولی می تواند کلایمکس فروش نیز باشد. ولی تا زمانی که یک حرکت صعودی قوی ایجاد نشود، فرض می کنیم روند نزولی همچنان ادامه دارد.
چند کندل صعودی دیگر ممکن است نشان دهنده این باشد که بازار می خواهد به سمت سقف بازار حرکت کند. ولی برای خرید در این روند نزولی باید به دنبال الگوی برگشت روند ماژور باشید. اگر بخواهید در این موقعیت بخرید باید اسکلپ کرد. چون کل روند بازار در این شرایط نزولی است.
تریدرها برای که بتوانند از فرصتهای بازار بهتر استفاده کرده و زمان را مدیریت کنند، از معامله در نیم روز استفاده میکنند.
در ادامه کندل ها الگوی کف دوقلو دیده می شود و آخرین کندل که کندل سیگنال صعودی است توپر و بدون سایه می باشد که نشان از قوی بودن این کندل است. ولی همچنان بازار نتوانسته به میانگین متحرک برسد.

تلاش بازار برای برگشت
بازار همیشه در تلاش است تا برگردد. ولی بازار در اکثر مواقع به حرکت قبلی خوود ادامه می دهد و 80 درصد تلاش ها برای برگشت بی نتیجه می ماند. پس در روند نزولی تا زمانی که برگشت مهمی رخ نداده باید فروخت.
در شکل زیر، کل نمودار بالا را برای شما رسم کرده ایم. در تمامی قسمت های مشخص شده باید به تحلیل خود که نشان دهنده نزولی بودن روند بازار است، اعتماد کرده و بفروشید.
در روند نزولی باید سوئینگ کرد، یعنی در تمامی نقاط مشخص شده در شکل زیر باید حد سود خودتان را دو برابر حد ضرر در نظر گرفت. حال حد ضرر می تواند هم بر اساس ریسک حقیقی باشد و هم بر اساس ریسک اولیه است. مانند آخرین سقف و یا چند تیک بالاتر از کندل سیگنال و ….
زمانی که به حد سود می رسیم، می توان نیمی از معامله را بست و در فرصات بعدی دوباره به حجم معامله افزود.
گذاشتن حد ضرر در معامله نیم روز
فرض کنید در یک کندل سیگنال کوچک وارد معامله شده اید. در این حالت اگر حد ضرر را در بر ااس کندل سیگنال قرار دهید، حد ضرر بسیار کوچک خواهد شد. در این حالت حد ضرر را بر اساس ریسک حقیقی برای مثال 2 پوینت در نظر گرفته و حد سود را نیز بر اساس احتمال موفقیت در معامله 2 پوینت و یا 4 پوینت در نظر بگیرید.
مزایا | معایب |
نوسانات کمتر | حجم معاملات کمتر |
تمرکز بیشتر | رویدادهای غیرمنتظره |
انعطافپذیری بیشتر | رقابت کمتر |
نکات مهم برای معامله در نیمه روز
- سعی کنید نمادهایی انتخاب کنید که در نیمه روز بیشترین فعالیت را دارند و نسبت به اخبار و رویدادها، در این بازه زمانی حساس هستند.
- از ابزارهای تحلیل تکنیکال ثل اندیکاتورها الگوها و نمودارها برای شناسایی کردن فرصتهای خرید و فروش استفاده شود.
- مدیریت ریسک را فراموش نکنید و برای معاملات خود حد سود و حد ضرر تعیین کنید.