اسکالپینگ یک نوع استراتژی معاملاتی پرریسک و پربازدهی است که نیاز به کنترل عواطف و مدیریت استرس بسیار بالایی دارد. به دلیل نوسانات سریعی که در بازارهای مالی رخ میدهد، باید تریدرها تصمیمهای لحظهای بگیرند، در نتیجه فشار زیادی به معاملهگران وارد میشود. حال میخواهیم در این مقاله راهکارهایی ارائه دهیم تا بتوانید با استرس معاملات اسکالپینگ مقابله کنید.
شناخت و پذیرش استرس
فهرست مطالب
معاملهگران باید استرسهای خودشان را بشناسند و آن را قبول کنند و بر حسب آن اقدامات مناسبی برای مقابله با استرسهایشان انجام دهند.
استرس را انکار نکنید
اولین قدم برای غلبه کردن بر استرس آن است که آن را بپذیرید و قبول کنید که این احساس در شما وجود دارد. سعی نکنید احساسات خودتان را نادیده بگیرید و یا آن را فراموش کنید.
علتیابی
بعد از قبول کردن استرس کاری خود، حال نوبت به آن است که تلاش کنید تا متوجه شوید که چه عواملی باعث ایجاد استرس در شما میشود. آیا استرس شما ناشی از نوسانات بازار است یا تحت فشارهای بیرونی و یا ترس از ضرر باعث ایجاد استرس در شما میشود.
تکنیکهای مدیریت استرس
برای مدیریت استرس شما، تکنیکهایی وجود دارد که میتوانید با کمک آنها استرس خود را کنترل کرده و به آن غلبه کنید.
تنفس عمیق
هنگامی که استرس دارید، بهتر است که چند نفس عمیق و آهسته بکشید. انجام این کار میتواند به آرامش سیستم عصبی شما کمک کند.
مدیتیشن
مدیتیشن راهکار بسیار مفیدی است و به شما کمک میکند تا ذهن خودتان را آرام کرده و به لحظه حال خود تمرکز زیادی کنید.
یوگا
بسیاری از تریدرها برای کاهش استرس خود و بالا بردن میزان انعطاف پذیری، از تمرینات یوگا استفاده میکنند.
ورزش
فعالیت منظم بدنی و انجام به موقع ورزش میتواند سطح هورمونهای استرس را تا حد زیادی کاهش دهد.
خواب کافی
داشتن خواب کافی باعث عملکرد بهتر ذهنی و عاطفی شده و میتواند شرایط فکری و روحی شما را برای اجرای معاملات آمادهتر کند.
چالش های روانشناختی در اسکالپینگ
اسکالپرها در هنگام اجرای معاملات، با یک سری چالش هایی همراه هستند. در ادامه می خواهیم این چالش ها را بشناسیم و با آنها مقابله کنیم.
ترس از دست دادن سود و سرمایه
یکی از بزرگترین چالش هایی که اسکالپرها با آن مواجه هستند، ترس از دست دادن سود و سرمایه است. این ترس موجب می شود که اسکالپرها، فرصت های رسیدن به سود بیشتر را از دست بدهند.
احساس طمع
یکی دیگر از مشکلات اسکالپرها، حس طمع است. گاهی اوقات اسکالپرها به دنبال رسیدن به سودهای بیشتر هستند و این باعث می شود که حد سود خودشان را نادیده بگیرند. احساس طمع می تواند باعث شود که اسکالپرها در معرض ریسک زیان های بزرگ قرار بگیرند.
نداشتن نظم
استراتژی اسکالپینگ به نظم نیاز دارد. اگر اسکالپرها نظم نداشته باشند و یا از استراتژی های تعیین شده پیروی نکنند، با شکست مواجه می شوند.
داشتن احساسات منفی
به دلیل وجود نوسانات شدید در بازار و فشار روانی بالا، اسکالپرها مدام احساسات منفی چون خشم، ناامیدی و استرس دارند. تمامی این احساسات می تواند در تصمیم گیری اسکالپرها تاثر بگذارد.
چالش ها | راهکارها |
---|---|
ترس از دست دادن | تعیین حد ضرر، تمرین مداوم |
طمع | تعیین حد سود، مدیریت ریسک |
احساسات منفی | خودآگاهی، جامعه معاملاتی |
عدم انضباط | استراتژی مشخص، تمرین مداوم |
استراتژیهای معاملاتی
- تعیین اهداف واقع بینانه میتواند قابل دستیابی باشد. اگر اهداف غیر منطقی داشته باشید، رسیدن به آن ممکن است شما را آزار دهد و تحت فشار روانی زیادی قرار بگیرید.
- در هر شرایطی باید مدیریت ریسک داشته باشید، یعنی حد ضرر و حد سود را تعیین کنید تا بتوانید ریسک معاملات خودتان را محدودتر کنید.
- سعی کنید تا حد امکان پورتفوی خودتان را متنوع کنید و از داراییهای مختلف برای معاملات استفاده نمایید. در این صورت میتوانید در برابر نوسانات بازار مقاومتر بوده و از ضررهای احتمالی جلوگیری کنید.
- داشتن مطالعه و آموزشهای مداوم میتواند باعث ارتقا دانش و مهارتهای شما شود.
- تریدرهای فارکس باید استراحت خوبی داشته باشند، چون خستگی و یا استرس زیاد میتوانند تاثیر منفی در معاملات شما داشته باشند. هر موقع احساس خستگی کردید و یا تحت شرایط بازار دچار استرس شدید، از معامله دست بکشید و به استراحت بپردازید.
روانسناسی بازار به اندازه تحلیل تکنیکال، در معاملات اهمیت دارد.
روانشناسی معاملهگری
- همیشه به احساسات و افکار خودتان توجه داشته باشید و سعی کنید الگوهای رفتاری خودتان را شناسایی کنید.
- صبر و شکیبایی حرف اول در همه معاملات را میزند. سعی کنید از گرفتن تصمیمات عجولانه بپرهیزید، چون میتواند به ضررهای زیادی ختم شود.
- هر معاملهگری باید برنامه معاملاتی خاصی داشته باشد. سعی کنید در برنامههای معاملاتی خود به انضباط پایبند باشید و از احساسات خودتان پیروی نکنید.
- تریدرها باید به خودشان اهمیت بدهند و از نظر شرایط جسمی و روانی در وضعیت خوبی به سر برند.
مهمترین نکته
افراد مختلف برای مقابله با استرس از روشهای متنوعی استفاده میکنند. شما باید به دنبال روشهایی باشید که برایتان بهتر است . اگر احساس میکنید که نمیتوانید به تنهایی به استرس خودتان غلبه کنید، حتماً از یک مشاور و یا روانشناس در این زمینه کمک بگیرید.
منابع مفید
منابع مفید میتواند عملکرد شما در بازارهای مالی را بهتر کنند.
سایتهای آموزشی معاملات
بسیاری از سایتها و کانالهای آموزشی در ارتباط با استرس معاملات، مقالات و ویدیوهای خوبی منتشر میکنند.
کتابهای روانشناسی معاملهگری
کتابهای زیادی در ارتباط با استرس بازارهای مالی منتشر میشوند تا بتوانند ذهن معاملاتی شما را امادهتر کنند.
گروههای پشتیبانی
شرکتهایی وجود دارند که به عنوان گروههای پشتیبانی معاملهگران فعالیت میکنند. این شرکتها تجربیات خود را با دیگران به اشتراک گذاشته و از آنها حمایت میکنند.
نتیجه گیری
اسکالپینگ یک استراتژی پرهیجان برای رسیدن به سودهای خوب در بازارهای مالی است که استرسهایی را هم به همراه دارد. شما برای موفق شدن با این استراتژی، باید بتوانید به استرسهای خودتان غلبه کنید. برای غلبه به استرس، راهکارهای زیادی وجود دارد که میتوانید هر یک از آنها را امتحان کنید.
سوالات متداول
بزرگترین چالش اسکالپرها چیست؟
ترس از دست دادن و طمع.
چگونه می توان بر احساسات منفی در اسکالپینگ غلبه کرد؟
با خودآگاهی و ارتباط با جامعه معاملاتی
اهمیت یک استراتژی مشخص در اسکالپینگ چیست؟
تصمیم گیری منطقی و کاهش تاثیر احساسات