در این قسمت نحوه معامله در کانال ها را آموزش می دهیم.
کانال های موازی
فهرست مطالب
اکثر برگشت ها در کانال با شکست خط روند کانال آغاز می شوند. معمولا این شکست ها به نتیجه نرسیده و بازار به داخل کانال بر می گردد و سمت مخالف کانال را تست می کند. زمانی که به جهت مخالف کانال می رسد، کانال را شکسته و روند جدیدی ایجاد می شود و یا بازار دوباره برگشته و کانال ادامه می یابد.
کانال ها انواع مختلفی دارند، در کل زمانی که بازار بین دو خط قرار گرفته و قیمت ها بین دو خط جابجا می شوند، کانال داریم و بازار در داخل کانال قرار دارد. برای مثال الگوی کنج پارابولیک، الگوی مثلث، روند رنج و … خود نمونه ای از کانال ها هستند.
معامله در کانال ها
زمانی که بازار در داخل کانال قرار دارد، رسم یک خط کانال کافیست. حتی اگر نتوانید خط دوم کانال را رسم و یا به صورت چشمی مشاهده کنید، خط دوم نیز نیز وجود دارد. برای مثال در نمودار زیر یک خط روند کانال بر روی کف ها رسم شده است.
پس می دانیم که بازار در کانال قرار دارد. بازار در نقطه A کمی پایین تر از کف کانال قرار گرفته است و بعد از آن یک کندل صعودی برگشتی داریم. پس ممکن است بازار به سمت بالا برگردد. همانطور که در سمت راست نمودار می بینید، بازار به سمت بالا رفته است.
برای رسم خطوط موازی کانال می توانید از سقف های دیگری استفاده کنید و یا خطی موازی با خط روند پایینی رسم کرده و آن را بالا برده و در قسمت مناسب قرار دهید.
برای معامله اگر با رسم خط موازی کانال مشکل دارید، به راحتی می توانید مانند شکل زیر سقف ها را وصل کرده و از کانال ایجاد شده که خطوط آن کاملا موازی نیستند، استفاده کنید.
بازار بعد از برگشت از کف کانال بالا رفته و تا سقف کانال رسیده است. پس خط روند دوم کانال که رسم کرده ایم با وجود اینکه موازی نیستند، معتبر می باشد.
فرصت های معاملاتی در کانال ها
کانال ها فرصت های معاملاتی خوبی به ما نشان می دهند. زمانی که بازار سقف و یا کف کانال را تست می کند ، دو حالت وجود دارد: یا کانال را شکسته و پیش می رود و یا به داخل کانال بر می گردد.
در هر دو حالت بازدهی از ریسک بزرگتر می شود. اگر از درس سیکل بازار به یاد داشه باشید، کانال بخشی از سیکل بازار می باشد. روند با مرحله شکست شروع شده و بعد وارد کانال می شود و در نهایت کانال ضعیف شده و به روند رنج تبدیل می شود.
در واقع کانال ترکیبی از اسپایک و روند رنج می باشد. یعنی در کانال از اسپایک به روند رنج وارد می شویم.
هر کانال صعودی مانند یک پرچم نزولی است، زیرا اکثر کانال های صعودی بالاخره در جهت نزولی شکسته می شوند. هر کانال نزولی نیز مانند یک پرچم صعودی است، زیرا اکثر کانال های نزولی در جهت صعودی شکسته می شوند.
برای مثال در شکل زیر، یک روند باریک در یک روند صعودی قوی در داخل کانال باریک قرار دارد. از طرف دیگر در سمت راست نمودار یک روند رنج می بینید و روند رنج از دل کانال صعودی آغاز شده است، پس کانال خود بخشی از یک روند رنج می باشد.
نوع کانال | فرصتهای معاملاتی | نکته کلیدی |
صعودی | خرید در نزدیکی کف کانال، فروش در نزدیکی سقف کانال | شبیه پرچم نزولی، احتمال شکست به سمت پایین |
نزولی | فروش در نزدیکی سقف کانال، خرید در نزدیکی کف کانال | شبیه پرچم صعودی، احتمال شکست به سمت بالا |
حتی قوی ترین نوع کانال نیز در نهاین به روند رنج تبدیل می شود. اگر به شکل زیر دقت کنید، در انتهای کانال صعودی مثلث نزولی می بینید، چون احتمال دارد بازار به سمت پایین شکسته شود.
شکست ناموفق در کانال (شکست جعلی کانال)
معمولا کانال ها زمانی به پایان می رسند که یک شکست ناموفق در انتهای کانال رخ دهد. برای مثال در شکل زیر یک کانال صعودی داریم و همانطور که در شکل می بینید در کندل مشخص شده کانال به سمت بالا شکسته شده ولی این شکست ناموفق بوده و بازار دوباره به داخل کانال برگشته است.
سایه بالایی در سقف کندل شکست نشان از فشار فروش و شکست ناموفق در بازار می باشد.
شکست جعلی در کانال به این معنی است که شکست ناموفق در کانال داریم و باید در جهت مخالف روند معامله کنیم.
در این حالت، ابتدا منتظریم تا بازار سقف و یا کف کانال را تست کند و بعد شکست ناموفق در کانال ایجاد شود. یعنی بازار برگشته و ما در برگشت روند وارد بازار می شویم. حد سود هم یک تیک بعد از خط روند دوم کانال می باشد. یعنی اگر کانال صعودی باشد، حد سود یک تیک بالاتر از خط روند بالایی کانال (سقف کانال) می باشد.
کانال ها ابزارهای خیلی قوی برای تحلیل تکنیکال هستند که با کمک آنها می توانید نقاط ورود و خروج را پیدا کنید.
نحوه معامله در کانال ها
گاهی اوقات بازار کاملا خطوط کانال را لمس نمی کند و قبل از رسیدن به خطوط روند کانال به داخل و میانه کانال بر می گردد.
پس در نزدیکی خطوط کانال اگر موقعیت خوبی برای برگشت بوده و کندل سیگنال هم قوی باشد، آنگاه می توان در خلاف جهت روند معامله کرد. اما اگر شرایط بیان شده فراهم نبود، باید منتظر بمانید تا وضعیت روشن شود.
برای مثال در شکل زیر یک کانال به شکل مثلث داریم. در داخل الگوی مثلث سه گام نزولی ایجاد شده است. آخرین کندل صعودی با بدنه کوتاه و سایه های بلند نشان از تلاش بازار برای برگشت دارد. این کندل به کف کانال نزدیک شده و آن را لمس نکرده است.
همانطور که می بینید، در انتها کانال به یک روند رنج تبدیل شده است. اگر از معامله خرید خود خارج نشده اید می توانید حد ضرر خود را بالا آورده و در آخرین کف ایجاد شده قرار دهید.
مزایای معامله در کانال ها
- شناسایی کانال ها خیلی ساده و راحت است.
- از این استراتژی در بسیاری از بازارها و دارایی ها می توان استفاده کرد.
- در این استراتژی از میتوان به راحتی حد سود و حد ضرر را تعیین کرد.
معایب معامله در کانال ها
- وقتی در بازار نوسان بالا باشد، این کانالها به سرعت شکسته میشوند.
- اگر به وسیله این کانالها سیگنالی دریافت میکنید، بهتر است برای تایید کردن آن از ابزارهای تحلیل تکنیکال دیگر هم استفاده کنید.
سوالات متداول
کانال چیست؟
محدوده قیمتی بین دو خط موازی.
بهترین زمان برای خرید در کانال چه زمانی است؟
نزدیک کف کانال.
شکست ناموفق چه معنایی دارد؟
شکستن موقت خط کانال و بازگشت مجدد قیمت.